Pamycon a Bioparox

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Pamycon a Bioparox

Odoslaťod Dada07 » St 14.Júl. 2010 20:24

Dobrý deň,

deti (3 a 5r) bývajú často sopľavé, ale zvládajú to väčšinou bez podavania ATB. Konkrétne dcérka ich mala raz v živote (5r) a malý síce častejšie, ale to boli zápaly ucha, takže tam to bolo asi odôvodnené.

Obaja chodia do škôlky.

Nezdá sa mi však, aby pri každej nádche bolo nutné dávať lokálne ATB do nosa (Pamycon, Bioparox). Mojim deťom trvajú nádchy väčšinou aj 10-15 dní, s lokálnymi ATB niekedy menej. Pauzy medzi ochoreniami bývajú tak 1-4 týždne, ochorenia sú bez teplôt, malého občas "obíde" prízrak laryngitídy (zane nepekne kašľať a dusiť sa, Rectodelt som musela dať asi 2x, inak pomohol Homeovox a cohladenie, či vlhkejší vzduch).

Je teda skutočne nevyhnutné podávať pri každej nádche lokálne ATB? Neviem, či to je pre Vás dôležité, ale výtok z nosa majú deti väčšinou taký klasický škôlkársky zelený. Výtery boli robené asi raz, dvakrát, vždy sa v nose našli Streptokoky pneumoniae. Deti sú očkované Prevenarom a Pneumo23.

Ďakujem za odpoveď a ostávam s pozdravom,
Dada
Obrázok
Obrázok
Dada07

Založený: Ut 01.Aug. 2006 14:16

Re: Pamycon a Bioparox

Odoslaťod Dr. Mráz » Pi 23.Júl. 2010 19:14

V prvom rade absolvujte krcne vysetrenie, deti mozu mat nosovu mandlu, ktora je loziskom. ATB nepodavame pri virozach -pomoze stanovenie CRP v ambulancii (hodnoty pod 8 na stroji su pre virozu typicke).
Dr. Mráz

Založený: Ut 04.Mar. 2008 0:55

vybrali.sme.sk linkuj.cz facebook linkedin google live jaggcz addthis

Naspäť na otázky a odpovede o liekoch a vitamínoch

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.